El Salvador – La Montañita Pacamara Washed

160,00 340,00 

El Salvador Cup Of Excellence National 1. si

La Montanita Pacamara Washed

Eugenia Diaz oldukça küçük hacimde bir üretici. Çiftlik, adını bulunduğu bölgeden alıyor. Eugenia Diaz bölgedeki kadın çiftçilerden bir tanesi ve toplamda 3 blokluk üretim alanına sahip. İki blokluk kısımda Pacas üretimi yapılırken tek blokluk kısımda ise Pacamara lotları yetiştiriliyor. Mikro lotlar seviyesinde üretim kapasitesine sahip olduğu için çiftlikte aynı zamanda bir ”beneficio” bulunuyor. Küçük hacimdeki üretimlerin tipik bir örneği olarak ”beneficio” kısmını basit bir işleme sistemi olarak düşünebiliriz. Deniz seviyesinden ortalama 1.400 metre yüksekte bulunan çiftlikte ortalama sıcaklık 22 Santigrat derece, 1800mm ortalama yağış mevcut ve üretimdeki gölgeli alan yoğunluğu %40 seviyesinde.

Finca Montanita’da yıkanmış lotlar için olgunlaşmış çekirdekler hasat sezonunda toplama işlemiyle aynı gün içerisinde işleme kısmına alınmaktadır. Fermantasyon ve final yıkamayla beraber toplamda 3 kez yıkama işleminden geçirilen lotlar daha sonra kuruma işlemi için sezon ihtiyacına göre 15 güne kadar yükseltilmiş kahve yataklarına serilir ve işlem tamamlanır.

Cup of Excellence Nedir?

Cup of Excellence yüksek kalitedeki kahveler için kar amacı gütmeden düzenlenen en prestijli yarışma ve açık arttırma organizasyonudur. Bugün organizasyon kar amacı gütmeyen yapısını koruyarak Cup of Excellence(Yarışmalar, üretici ülke projeleri ve eğitim kanalı) ve Alliance for Coffee Excellence(Açık arttırma, üyelik kanalı) isimleriyle iki kanaldan 15 ülkede devam etmektedir.

Cup of Excellence programı 1999’dan beri çiftçilerin en iyi kahveleri için premium standartları belirlemektedir. Bu sayede ve artan şeffaflıkla beraber çiftçilerin üretimlerideki ekonomik koşullarda ve enstrümanlarda gelişme hedeflenmektedir. Tüm organizasyonun kalbinde çiftçinin tanınması ve büyük çabasının karşılık bulması yatmaktadır.

Açıklama

  • Ülke: El Salvador
  • Üretici: La Montañita
  • Bölge: La Palma
  • Yükseklik: 1360M
  • Varyete: Pacamara
  • Hasat: 2021
  • İşlem: Yıkanmış
  • Ambalaj: 15kg Vakumlu Ambalaj
  • Tedarik: Tin Coffee

KAHVENİN KÜNYESİ

Tadım notları: Zarif, Çok Tatlı ve Çok Katmanlı, Mandalina, Siyah Üzüm, Vişne, Çilek, Mango ve Vanilya Tatları

DEMLEME TAVSİYELERİ

El Salvador – La Montañita Pacamara Washed V60 Demleme Tavsiyesi:

Miktar: 17 gram kahve

Öğütüm: Orta (Comandante 17-19 klik, Timemore 15-17 klik, Molent 33-38 klik)

Su Miktarı: 290 gram (Tavsiye su özellikleri: Sertlik: 30-60 PPM, pH: 7,2-7,8. Pınar Madran, Pirsu Nazilli, Assu Sapanca, Abant Su Bolu, Rioba Uludağ, Carrefour Discount Sapanca)

Su sıcaklığı: 91 veya 93 derece

İlk döküş: 10 saniye içerisinde 70 gram ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş. Su döküşü bittikten sonra 2 tur dripper dairesel olarak sallanabilir.

İkinci döküş: 45. saniye toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru 110 gram su döküşü

Üçüncü döküş: 1:25 saniyede toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş 110 gram su. Su döküşü bittikten sonra 1 tur dripper dairesel olarak sallanıp kahve yatağı dengeli hale getirilebilir.

30-60 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:20-2:45

65-85 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:50-3:20

Eğer demlemeniz hızlı gerçekleşirse daha yavaş su dökme, döküş aralıklarını uzatma ve daha ince öğütüm tercih edebilirsiniz.

Yaptığınız demleme sonuçlarını inceleme kısmına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Ek bilgi

Miktar

75G Cam Şişe, 200G

Öğütme

Çekirdek, Hario V60, Kağıt Filtre, Espresso, Moka Pot, French Press & Cold Brew, Aeropress, Chemex, Delterpress, Metal Filtre

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.