Costa Rica – Fernando Cordero Thermic

150,00 260,00 

Coffeerem’de yine fantastik bir kahve ile karşınızdayız. Fernando Cordero Thermic sıradışı bir fermantasyon yöntemi ve sonuçları oldukça etkileyici.

Fernando, tutarlı ve yüksek kaliteli kahve üretimiyle bilinen bir üretici. Üretici bir ailenin çocuğu olan Fernando, çiftlikte oynayarak büyümüş. Altı kardeşten biri olan Fernando, günün birinde çiftliği kendi yöneteceğini hiç hayal etmemiş. Cordero ailesi, kahvelerini Cordillera de Fuego’da işleyen 10 aileden biri. Cordillera de Fuego’nun sahibi, Luis Campos kariyerine ziraat mühendisi olarak başlıyor. 2004’te kendi kahve işleme tesisini kurmaya karar veriyor. Fermantasyon konusu çok ilgisini çekiyor. Oksijen, sıcaklık gibi faktörlerin kaliteye etkisini anlamaya çalışıyor. Bugün Kosta Rika’da anaerobik prosesin öncülerinden kabul ediliyor. 10 yıl önce Termik Fermantasyon fikrini ortaya koyuyor. Meyveler fermente olurken ortam sıcaklığına, malik ve laktik asit oluşumuna odaklanıyor. Bu prosesle amacı, fermantasyon sırasında oluşan meyvemsi uçucu bileşikleri yakalamak ve daha kompleks bir profile ulaşmak. Kahve meyveleri 26°Brix’e eriştiğinde toplanıyor. Yalnızca bu kadar olgunlaşıp şeker oranı artmış kahveler seçiliyor. Proses, kısa süreli 70°C yüksek sıcaklık şokuyla başlayacak. Bunun için meyvenin dış kabuğu ayrılıp kısa bir süre doğrudan güneş ışığına maruz bırakılıyor. Bu sırada yüksek sıcaklıkta şekerler mikroorganizma tarafından ayrıştırılmaya başlıyor ve dıştaki müsilaj neredeyse karamelize oluyor. Bu sayede kahveye oldukça tatlı ve meyvemsi ayrıca dengeli bir karakteristik kazandırılıyor. Bu noktada belirtmeliyiz ki 70°C çoğu mikroorganizmanın barınamayacağı kadar yüksek bir sıcaklık. 40°C nin üzerinde birçok mikroorganizma ölürken, 70°C’de ancak termofiller (yani sıcağı sevenler) barınabilir. Buradaki amaç kısa süreli bir ön kurutma yaparak su aktivitesini çoğu bakterinin aktif olamayacağı 0.8 seviyelerine düşürmek olabilir. Böylece yalnızca mayaların aktif olacağı ve şarapsı, kompleks, vahşi notalara erişilen bir fermantasyon süreci geçirilebilir.

Açıklama

KAHVENİN KÜNYESİ

  • Ülke: Costa Rica
  • Bölge: San Ramon
  • Çiftlik: Fernando Cordero
  • Yükseklik: 1780m
  • Varyete: Catuai Amarillo
  • İşlem: Termik Fermantasyon
  • Hasat: 2021
  • Ambalaj: Grainpro
  • Tedarik: MC Kinlay

Tadım notları: Yoğun ve Pürüzsüz, Elma, Yeşil Üzüm, Kara Dut ve Tarçın Tatları

DEMLEME TAVSİYELERİ

Costa Rica – Fernando Cordero Thermic için V60 Demleme Tavsiyesi:

Miktar: 17 gram kahve

Öğütüm: Orta (Comandante 18-19 klik, Timemore 17 klik, Molent 33-36 klik)

Su Miktarı: 290 gram (Tavsiye su özellikleri: Sertlik: 30-60 PPM, pH: 7,2-7,8. Pınar Madran, Pirsu Nazilli, Kipa Su, Assu Sapanca, Abant Su Bolu, Rioba Uludağ, Carrefour Discount Sapanca)

Su sıcaklığı: 92 veya 94 derece

İlk döküş: 10 saniye içerisinde 50 gram ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş. Su döküşü bittikten sonra 2 tur dripper dairesel olarak sallanabilir.

İkinci döküş: 40. saniye toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru 80 gram su döküşü

Üçüncü döküş: 1:10 saniyede toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş 80gram su. Su döküşü bittikten sonra 1 tur dripper dairesel olarak sallanıp kahve yatağı dengeli hale getirilebilir.

Dördüncü döküş: 1:40 saniyede toplam 10 saniye içerisinde ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş 80 gram su. Su döküşü bittikten sonra 1 tur dripper dairesel olarak sallanıp kahve yatağı dengeli hale getirilebilir.

30-50 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:15-2:30

60-85 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:40-3:00

Eğer demlemeniz hızlı gerçekleşirse daha yavaş su dökme, döküş aralıklarını uzatma ve daha ince öğütüm tercih edebilirsiniz.

Yaptığınız demleme sonuçlarını inceleme kısmına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Ek bilgi

Öğütme

Çekirdek, Hario V60, Kağıt Filtre, Espresso, Moka Pot, French Press & Cold Brew, Aeropress, Chemex, Delterpress, Metal Filtre

Miktar

125G Plastik Kavanoz, 200G, 500G Paket, 1000G Paket

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.