Indonesia – Frinsa #1 Rhizopus Ext Honey

Fiyat aralığı: 410,00 ₺ - 4.000,00 ₺

Endonezya’nın Batı Java bölgesinde 1400 metre rakımda yetiştirilen Ateng Super, P88, Borbor, Andungsar, Sigarar Utang ve Lini S çeşitleri, Rhizopus Uzun Süreli Fermentasyonu ve Honey (48–72 Saat) yöntemi kullanılarak işlenmiştir. Tempeh fermantasyonundan esinlenen bu yenilikçi işlem, kahveye olağanüstü ve katmanlı bir karakter kazandırıyor. Sakız aromaları, fermantasyon kaynaklı meyvemsi tatlar ve kırmızı jöle notaları, koyu orman meyveleri, kakao çekirdekleri ve pembe çiçek ipuçlarıyla birleşerek zarif, sulu ve karmaşık bir fincan profili oluşturuyor.

Kategoriler: Stok kodu: Yok

Açıklama

KAHVENİN KÜNYESİ

  • Ülke: Endonezya
  • Bölge: West Java
  • Yükseklik: 1400m
  • Varyete: Ateng Super P88, Borbor
  • İşlem: Rhizopus Ext Honey
  • Hasat: 2025
  • Ambalaj: 60kg Grainpro
  • Tedarik: Malkins

Tadım notları: Parfümsü, bubblegum, orman meyveleri ve kakao nibi tatları

DEMLEME TAVSİYELERİ

Indonesia – Frinsa #1 Rhizopus Ext Honey için V60 Demleme Tavsiyesi:

Miktar: 17 gram kahve

Öğütüm: Orta (Comandante 16-17 klik, Timemore 12-15 klik, Molent 30-34 klik)

Su Miktarı: 270 gram (Tavsiye su özellikleri: Sertlik: 30-60 PPM, pH: 7,2-7,8. Pınar Madran, Pirsu Nazilli, Kipa Su, Assu Sapanca, Abant Su Bolu, Rioba Uludağ, Carrefour Discount Sapanca)

Su sıcaklığı: 92 veya 94 derece

İlk döküş: 6 saniye içerisinde 70 gram ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş. Su döküşü bittikten sonra 2 tur dripper dairesel olarak sallanabilir.

İkinci döküş: 40. saniye toplam 6 saniye içerisinde ortadan dışa doğru 70 gram su döküşü

Üçüncü döküş: 1:10 saniyede toplam 6 saniye içerisinde ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş 70 gram su. Su döküşü bittikten sonra 1 tur dripper dairesel olarak sallanıp kahve yatağı dengeli hale getirilebilir.

Dördüncü döküş: 1:40 saniyede toplam 6 saniye içerisinde ortadan dışa doğru yavaşça dairesel döküş 60 gram su. Su döküşü bittikten sonra 1 tur dripper dairesel olarak sallanıp kahve yatağı dengeli hale getirilebilir.

30-50 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:10-2:35

60-85 PPM aralığında su kullandığınızda tavsiye ettiğimiz ideal toplam demleme aralığı 2:40-3:00

Eğer demlemeniz hızlı gerçekleşirse daha yavaş su dökme, döküş aralıklarını uzatma ve daha ince öğütüm tercih edebilirsiniz.

Yaptığınız demleme sonuçlarını inceleme kısmına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Ek bilgi

Öğütme

Çekirdek (Öğütülmesin), Hario V60, Kağıt Filtre, Espresso için öğütülsün, Moka Pot, French Press & Cold Brew, Aeropress, Chemex, Delterpress, Metal Filtre

Miktar

100G Plastik Kavanoz, 250G Paket, 500G Paket, 1000G Paket

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.